Skip to main content

Az új évben, szeretnék megosztani veletek mégtöbb projektet és háttérinfót arról, hogy hogyan készülnek az illusztrációim. Kezdjük is az év első digitális festményével! 🙂

lovas digitális festmény
Ötletelés

Amikor egy-egy ügyfelem termékében vagy szolgáltatásában elmerülök, mint grafikus, akkor az mindig meglátszik a saját projektjeimen. Ilyen most ez az illusztráció is. Egy kedves új ügyfelemnek lovas webshopja van és ezért természetesen az elmúlt hetekben rengeteg lovas képet nézegettem. Eszembe is jutott, hogy régebbről maradtak még meg lovas vázlataim. Elővéve őket megjött a kedvem lovakat festeni.

Szóval a kép ló studynak indult, de persze nem tudtam megállni, hogy ne legyen a rajta más is. A végére már egészen túluralta a képet a többi elem, persze nem bántam meg. 🙂

lovas festmény - SoulmatesMunkamenet

A munkát formák festésével kezdtem. (Ez nagyon ritka nálam. Jobban élvezem az előrerajzolt kép festését, mivel biztonságosabbnak érzem. Tudom mit fogok kapni végeredménynek.) Ha ez egy megrendelés lett volna, akkor ez a munkamenet nem lett volna optimális számomra, mivel nehezen tudom bemutatni, hogy éppen hol is tartok, mikor is leszek kész.

Tehát, ha képet rendelnétek tőlem, annak a munkamenete így nézne ki: vázlat – vázlat tisztázása – színkompozíció – színek kidolgozása – részletek festése.

A mostani munkamenet pedig így nézett ki: festettem…érzésből.~

Hogyan kellett volna kinéznie, ha a formás technikát korrektül használtam volna: festeni nagy formáktól a kicsi formákig haladva. Persze ehhez tudni kell, hogy mi lesz “pontosan” a képen.

Videó

A digitális festés előnye, hogy könnyen fel lehet venni a festmény készítését, kamera nélkül is. A lenti videóban láthatjátok, hogy hogyan is készült a lovas festményem. 🙂

lovas digitális festmény

Von-Rabbit-Design-nyilakSzeretnél ilyen képet?

Megrendelést a social média oldalaim valamelyikén (insta, fb) vagy emailben küldhetsz: info@vonrabbitdesign.com.

Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com