Skip to main content

Grafikusként többfajta színkódot is használunk, de ezeket a kódokat nem kell ügyfélként tudnod vagy megjegyezned. Viszont megkönnyíti a közös munkát, ha egy színt a saját színkódjával adsz meg és nem csak megpróbálod körülírni. Hogyan tudod, hogy melyik színnek mi a színkódja? Szuperegyszerű! 

hex kód megadásaPicit a HEX színkódról

Mint ahogy már említettem, többfajta színkód létezik. Neked csakis egyre kell figyelned, méghozzá a “HEX” magyarul hexa (hexadecimális) színkódra.

Hogyan ismered fel a HEX színkódot? Mindig “#” áll az általában hatjegyű színkód előtt.

Most akkor 6 számjegyből áll vagy sem? Érdekességként írom le, hogy bizony a hexa színkódot weboldalakhoz, online tartalomhoz használjuk, és sokszor egyszerűsíthetőek. Pl.: #FFFFFF ez a fehér jelölése, míg ez az egyszerűsített verzió: #FFF. Szóval igen, 6 számjegyből áll (te is hatot fogsz nekem megadni!!!), de van, hogy egyszerűsíthető kevesebbre. 🙂

Színkód megadása

Csapjunk is bele a lecsóba, csak pár kattintásra lesz szükséged!

Már kismillió weboldal létezik, ahol online színt tudsz választani és varázscsapásszerűen megkapod az adott szín kódját. Én a jelenlegi kedvencemet szeretném bemutatni és ez pedig a htmlcolorcodes.com.

hexa szín kiválasztása

1. Csúsztasd a karikát a megfelelő árnyalathoz. 2. Csúsztasd fel-le színváltoztatáshoz. 3. Itt láthatod a kiválasztott szín HEX kódját.

  1. lépés: Meglátogatod az oldalt: https://htmlcolorcodes.com/

  2. lépés: Kiválasztod az általad preferált színt.
  3. lépés: Kimásolod a HEX színkódot és átküldöd nekem!

Von-Rabbit-Design-nyilakUgye, hogy nem volt bonyolult? 🙂 A fent látott weboldalon több érdekességet is találsz, nézz bátran körbe!

 

Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com