Skip to main content

Grafikusként többfajta színkódot is használunk, de ezeket a kódokat nem kell ügyfélként tudnod vagy megjegyezned. Viszont megkönnyíti a közös munkát, ha egy színt a saját színkódjával adsz meg és nem csak megpróbálod körülírni. Hogyan tudod, hogy melyik színnek mi a színkódja? Szuperegyszerű! 

hex kód megadásaPicit a HEX színkódról

Mint ahogy már említettem, többfajta színkód létezik. Neked csakis egyre kell figyelned, méghozzá a “HEX” magyarul hexa (hexadecimális) színkódra.

Hogyan ismered fel a HEX színkódot? Mindig “#” áll az általában hatjegyű színkód előtt.

Most akkor 6 számjegyből áll vagy sem? Érdekességként írom le, hogy bizony a hexa színkódot weboldalakhoz, online tartalomhoz használjuk, és sokszor egyszerűsíthetőek. Pl.: #FFFFFF ez a fehér jelölése, míg ez az egyszerűsített verzió: #FFF. Szóval igen, 6 számjegyből áll (te is hatot fogsz nekem megadni!!!), de van, hogy egyszerűsíthető kevesebbre. 🙂

Színkód megadása

Csapjunk is bele a lecsóba, csak pár kattintásra lesz szükséged!

Már kismillió weboldal létezik, ahol online színt tudsz választani és varázscsapásszerűen megkapod az adott szín kódját. Én a jelenlegi kedvencemet szeretném bemutatni és ez pedig a htmlcolorcodes.com.

hexa szín kiválasztása

1. Csúsztasd a karikát a megfelelő árnyalathoz. 2. Csúsztasd fel-le színváltoztatáshoz. 3. Itt láthatod a kiválasztott szín HEX kódját.

  1. lépés: Meglátogatod az oldalt: https://htmlcolorcodes.com/

  2. lépés: Kiválasztod az általad preferált színt.
  3. lépés: Kimásolod a HEX színkódot és átküldöd nekem!

Von-Rabbit-Design-nyilakUgye, hogy nem volt bonyolult? 🙂 A fent látott weboldalon több érdekességet is találsz, nézz bátran körbe!

 

Schlett Erzsébet - Zsóka

Schlett Erzsébet - Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá