Skip to main content

Egy visszatérő ügyfelem és kedves barátnőm bízott meg az új vállalkozásuk logójának megtervezésével. Fogadjátok szeretettel a Purrfullio márkát! Lássuk is, hogyan készült a logójuk.

Purrfullio logó - logótervezés

Purrfullio? Kik ők és mivel foglalkoznak?

Mosható, természet- és babapopsi-barát pelusokat varrnak, illetve különböző anyagokat hímeznek, egyedi figurákkal és feliratokkal. Ezt a kettőt ötvözik is, hogy a lehető legegyedibb pelust árusíthassák a piacon. Megtalálhatjátok őket a Facebookon vagy a weboldalukon!

Kérdőív és hangulattábla

Ugyan nem először dolgoztunk együtt, de először terveztünk együtt logót. Ezért is, és mivel teljesen új vállalkozásról volt szó, végigmentünk egy kis kérdőíven, hogy lássam, ők hogyan is látják a leendő brandjüket. Miután tisztáztunk pár kérdést, elkezdtem ötletelni és elkészíteni a hangulattáblát.

(Mi az a hangulattábla és mire jó? Nézd meg itt!)

Purrfullio hangulattábla

Purrfullio hangulattáblája.

Vázlatolás

Miután meglett az irány, nekiálltam vázolni. Sokszor vázolok csak ceruzával, számomra gyorsabb és sosem fogja visszaadni azt az érzést egy digitális tábla, amit egy ceruza a papíron végighúzva varázsol. Természetesen, a vázlatokat digitálisan tisztázom le, hogy minél közelebb érződjön a végleges logóhoz.

Purrfullio logóvázlat

Purrfullio ceruzás logóvázlat.

Purrfullio digitális logóvázlat.

Purrfullio digitális logóvázlat.

Általában 2-5 vázlattal szoktam előállni. Ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi készül, ezek már a szelektált változatok.
A vázlatokból a 3A és a 3B verziót vegyítettük a végére. Igen! Ilyet is lehet. 🙂

Purrfullio végleges logóvázlat.

Purrfullio végleges logóvázlat.

Vektorizálás

A sikeres választás után elkezdtem vektorizálni a logót. Miért fontos a vektorizálás? Hogy a logó nagyítható és kicsinyíthető legyen képromlás (pixelesedés) nélkül.

Purrfullio egyszínű vektoros logója

Purrfullio egyszínű vektoros logója.

Az egyszínű vektorizált változat tökéletesítése után jöhetett a logó színezése. A hangulattáblán lévő színek nem mindig mérvadóak, teljesen el is lehet tőlük térni, jelen esetben viszont aránylag közel maradtunk hozzájuk, amint azt az alábbi képen láthatjátok is.

logótervezés - Purrfull.io

Purrfullio végleges logóváltozatai.

Fájlformátum

Milyen fájlformátumban kapod meg a logót?

  • PNG – webes megjelenítéshez és képeken való vízjelként tudod használni,
  • SVG – vektoros formátum, amit sok vektort kezelő program meg tud nyitni (ha esetleg nem azzal a programmal dolgoznál vele, amit én használok),
  • FORRÁSFÁJL – megkapod az .ai forrásfájlt, amiből mentettem az összes formátumot,
  • EGYEDI FORMÁTUMOK – kérés alapján szívesen mentek más formátumot is. A Purrfullionál ilyen volt a PNG formátum szürke háttérrel (hímzőgéppel könnyebb kezelni).

Mennyi idő alatt készült el a logó?

A logó egy hét alatt lett kész, gyors visszajelzéssel a Purrfullio részéről. Itt szeretném megjegyezni, hogy minden logótervezés más és más, de a saját tapasztalataim alapján 1-4 hétig készülnek a logók, visszajelzés gyorsaságától függően.

Von-Rabbit-Design-nyilak
Én is szeretnék logót terveztetni veled Zsóka, hol tehetem ezt meg?
Minden információt megtalálsz a logótervezős aloldalamon! Ha mégis akadna kérdésed, töltsd ki az űrlapot,  vagy írj e-mailt az info@vonrabbitdesign.com-ra, esetleg keress meg Facebookon. 🙂

Logó- és arculattervezés!
Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com