Skip to main content

Mi az a hangulattábla és mire jó?

Szerző: 2018.12.29.március 19th, 2019Grafikai tervezés
A hangulattábla, angol nevén mood board, egyfajta inspirációs tábla, hívhatjuk kollázsnak is, amely segít az ötletelésben, a tervezés elkezdésében. Ezenkívül remek prezentációs eszköz, vizuális mivolta miatt. A hangulattábla ma már többnyire digitálisan készül, főleg azért, mert egyszerre akár több ember is dolgozhat rajta, a digitális forma pedig megkönnyíti a megosztást.

Miből áll egy hangulattábla?

Egy digitális hangulattábla állhat képekből, szövegből, színekből. Nem kötelező mindet használni, válaszd mindig azt, amelyik a legközelebb áll hozzád és amelyik szerinted a legjobban kifejezheti a mood board választott témáját.

Forrás: Pinterest

Kik használnak hangulattáblát?

Grafikusként én is sokszor ezzel kezdem a tervezést, de használhatja bárki, akinek kreatív szakmája van vagy éppen kreatív tervezésbe/ötletelésbe szeretne belekezdeni. Használhatod scrapbook készítéséhez, iskolai prezentáció ötleteléséhez, arculattervezéshez, webdesignhoz, interiőr tervezéshez vagy éppen egy esküvő szervezéséhez, a lehetőségek száma elég nagy.

Mikor készíts hangulattáblát?

Mindenképpen javaslom a hangulattábla elkészítését, ha:
  • nagyobb kreatív projektnek ülsz neki,
  • nincs ötleted, hogy hogyan fogj hozzá a tervezéshez,
  • rengeteg ötleted van, de mind csak kavarog a fejedben.

+1 TIPP: Hogyan gyorsítsd fel a hangulattábla készítést?

Pinterest keresés eredménye “free moodboard template

Sokszor nincs idő arra, hogy órákat elüldögélj egy-egy hangulattábla felett, ezért vagy előre gyártanod kell magadnak egy jó sablont vagy letölthetsz a netről egyet.
Rengeteg ingyenes sablont lehet találni a neten, csak keress rá, hogy “free mood board template“.
Schlett Erzsébet - Zsóka

Schlett Erzsébet - Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá