Skip to main content
A hangulattábla, angol nevén mood board, egyfajta inspirációs tábla, hívhatjuk kollázsnak is, amely segít az ötletelésben, a tervezés elkezdésében. Ezenkívül remek prezentációs eszköz, vizuális mivolta miatt. A hangulattábla ma már többnyire digitálisan készül, főleg azért, mert egyszerre akár több ember is dolgozhat rajta, a digitális forma pedig megkönnyíti a megosztást.

Miből áll egy hangulattábla?

Egy digitális hangulattábla állhat képekből, szövegből, színekből. Nem kötelező mindet használni, válaszd mindig azt, amelyik a legközelebb áll hozzád és amelyik szerinted a legjobban kifejezheti a mood board választott témáját.

Forrás: Pinterest

Kik használnak hangulattáblát?

Grafikusként én is sokszor ezzel kezdem a tervezést, de használhatja bárki, akinek kreatív szakmája van vagy éppen kreatív tervezésbe/ötletelésbe szeretne belekezdeni. Használhatod scrapbook készítéséhez, iskolai prezentáció ötleteléséhez, arculattervezéshez, webdesignhoz, interiőr tervezéshez vagy éppen egy esküvő szervezéséhez, a lehetőségek száma elég nagy.

Mikor készíts hangulattáblát?

Mindenképpen javaslom a hangulattábla elkészítését, ha:
  • nagyobb kreatív projektnek ülsz neki,
  • nincs ötleted, hogy hogyan fogj hozzá a tervezéshez,
  • rengeteg ötleted van, de mind csak kavarog a fejedben.

+1 TIPP: Hogyan gyorsítsd fel a hangulattábla készítést?

Pinterest keresés eredménye “free moodboard template

Sokszor nincs idő arra, hogy órákat elüldögélj egy-egy hangulattábla felett, ezért vagy előre gyártanod kell magadnak egy jó sablont vagy letölthetsz a netről egyet.
Rengeteg ingyenes sablont lehet találni a neten, csak keress rá, hogy “free mood board template“.
Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com