Skip to main content
Mit jelent számomra a LOVE-PLAN-CREATE szlogen? Ezt olvashatod el ebben a bejegyzésben.

LOVE – A MUNKA FOGADÁSA

Nem azt mondom, hogy minden munkát imádni kell a végletekig, – ilyen nem is létezik szerintem, nem szerethetünk mindent – de nem állhatsz neki úgy, hogy kívül mosolyogva azt mondod “Hát persze, szívesen elvállalom!”, miközben belül meg forrsz a dühtől “Miért nekem kell megcsinálni ezt a sz@rt!”. Tehát a “love” szó jelen esetben, nem feltétlen azt jelenti, hogy szeresd, amit csinálsz, hanem hogy ne utáld. Tudom kicsit furán kifordított dolog ez, de ha már úgy állsz neki egy munkának (igen akkor is ha nem fizetnek érte), hogy utálod, akkor a végeredmény sem lesz sokkal jobb.

Szóval, ha már a leírás olvasása közben is ellenszenvesnek láttad a munkát, miért is mondtál igent arra, hogy megcsinálod? Esetleg a pénzért…?

Ez valahol érthető, van hogy az ember nem válogathat, mert szüksége van a pénzre. Viszont megint ott tartunk, hogy nem utálhatod kapásból. Keress benne valamit, ami tetszik! Addig hozzá se kezdj a tervezéshez.

Keresd a munka pozitív oldalát! =)

PLAN – TERVEZÉS

Én úgy gondolom, hogy magától értetődik ez a pont, de talán páran meglepődnek, miért szedtem külön a tervezést és kivitelezést, hiszen mindkét pont a munkát jelenti. Pont ma olvastam egy idevaló idézetet @teoradesign instagramján, ami jól leírja az okát:

Minden megtervezett perccel egy órát nyerünk. – Benjamin Franklin

A munkát nem a közepétől kezdjük. Ha vannak tervek, azokat sokkal könnyebb változtatni vagy kidobni és újracsinálni, mint egy kész munkát. Kevésbé érzed feleslegesnek az eltöltött időt, több energiád marad és az ötletek is gyorsabban fognak jönni.

A tervezés egy elengedhetetlen alapfolyamat. (Vagy legalábbis annak kéne lennie, bár sok embernél nem az.) Meggyorsíthatod vele a kivitelezés fázist, amivel időt nyerhetsz, amiben még többet dolgozhatsz/pihenhetsz! Éljen! =D

CREATE – KIVITELEZÉS

Ez a pont azoknak szól, akik rengeteget terveznek, de kevés dologgal készülnek el. Sokszor beleesünk (igen, én is) abba a hibába, hogy túltervezünk dolgokat. Tervből már van ezer, de megvalósításból egy sincs, mert nem merünk lépni: “Ez lehet mégsem elég jó. Majd csinálok egy jobb tervet!”. Ismerős? =D

A “create” szó arra buzdít, hogy csináld ÉS fejezd is be, amit elterveztél!


Ez a három pont számomra egy rövid útmutatás az ideális munkavégzéshez és remélem neked is segít majd!

Love-Plan-Create!

Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com