Skip to main content

Digitálisan 2011 óta festek. Azóta rengeteg festőprogramot sikerült kipróbálnom, voltak köztük nagyon jók és használhatatlanok is. Összeállítottam egy kisebb listát az általam már kipróbált, digitális festéshez használható programokból. Igyekeztem olyanokat összeválogatni, amik ingyenesek, hogy azok is tudják használni, akik csak hobbi szinten vágnának bele a festésbe.

GIMP

Ingyenes program, elsősorban fotómanipulációra, de remekül végzi a dolgát digitális festőprogramként is.
A GIMP az egyik legelső program, ami az emberek eszébe jut, ha ingyenes festőprogramot keresnek. Régi és stabil működése miatt, sokan ismerik és használják is.

MEGNÉZEM!

KRITA

Szintén ingyenes program digitális festéshez, de használható minta- vagy animációkészítéshez is. Folyamatosan fejlesztik, ezért az utóbbi pár évben nagyon felfutott. Sok YouTube videó és még annál is több írott tutorial található a hivatalos KRITA dokumentációs weboldalán. A galériában pedig megtekintheted mások munkáit.

MEGNÉZEM!

MY PAINT

Ingyenes, kifejezetten csak festésre alkalmas program. Nagyon alap, de cserébe szuper egyszerű is.

MEGNÉZEM!

CLIP STUDIO PAINT

Más néven Manga Studio (nem összekeverendő az Anime Studioval). Az elsőszámú programnak is hívják képregény és manga készítésben. 30 napos ingyenes verzióval kezdhetjük az alkotást, utána pedig ~50$-ért tudjuk megvenni a PRO verziót. Javaslom kivárni a program leértékelését, éves szinten legalább 3 ilyen szokott lenni, ~15$-ra csökken ilyenkor a PRO verzió ára, ami rengeteg mindent tud. Ha mégsem lenne elég az alap verzió, akkor megvehetjük az EX verziót, ami minden funkciót magában foglal, a különbözetet kell csak kifizetnünk, ha már megvettük az alap verziót.

Kismillió videós és írott tutorial van a neten róla. Saját, hivatalos felületen tölthetnek fel a felhasználók saját brushokat (ecseteket) és egyéb hasznos dolgokat (3D, textúrák, effektek stb.), amiket nagyrészt ingyen letölthetünk és használhatunk.

MEGNÉZEM!

Én már évek óta Clip Studio Paintet használok, de szeretek új programokat tesztelni, illetve visszatérni a régi, már kipróbáltakhoz, megnézni mennyit fejlődtek. Neked melyik a kedvenc festőprogramod?

Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com