Skip to main content

Köszönhetően Tales of Midgardnak, a képregénynek, amit több, mint három évig rajzoltam (352 oldal), rengeteg tapasztalatom van karakterek illusztrálásában/kreálásban, de mégis nagyon más, mikor egy már meglévő koncepcióval ellátott karaktert kell megalkotni, aki ráadásul nem az én fejemből pattant ki. 🙂 Lássuk alább, hogyan is zajlik a folyamat.

Cél:
Egy A4-es fekvő, nyomtatható illusztráció, ami egy képen ábrázolja mind az öt szerepjátékos karakterét.

Koncepció:
Épp azt a pillanatot látjuk, amikor a karakterek harcra készülnek. Képregényes, körvonalas stílusban, egyszínű háttérrel, árnyékkal.

Technikai részletek:
Clip Studio Paint EX program, Wacom Cintiq 13HD táblamonitor.

Hogyan készült?

szerepjátékos illusztráció vázlat

1. leadott vázlat.

Vázlat fázis
A megbeszélés és a karakter leírások beérkezése után, szokásos módon elkezdtem vázlatolni. Fő szempont volt számomra, hogy a karakterek együtt szerepelnek a képen, ezért valamilyen fajta egységet kell alkotniuk. Úgy is mondhatnám, hogy ne legyen olyan érzeted, hogy valaki “leesik” a képről, mert akár stílusban, akár bármilyen más módon eltér a többiektől. Ezt úgy szoktam kiküszöbölni, hogy mindenkit egyszerre rajzolok, ezért mindenki pontosan ugyanakkor, ugyanúgy készül. Tehát mindenkit felvázolok, majd megrajzolom a körvonalát és a végén színezem őket.

Elhelyezkedés
Nem kaptam utasítást arra, hogy milyen sorrendben szerepeljenek a karakterek, mindenki egyenrangú. Így számomra, ami nagyon befolyásolja, hogy ki hol helyezkedik el ezen a képen, az a magasság és a testsúly. Mivel egy karakter nagyon magas a többiekhez képest és ő a legerősebb testalkatú is, ezért végül ő került középre, de láthatod a gyorsított felvételből, hogy ez nem volt egyből ilyen egyértelmű.

Amint sikerült egy mások által is értelmezhető vázlattá alakítanom a fejemben látott karaktereket, elküldtem az első áttekintős körre, hogy lássuk, mennyire sikerült eltalálnom őket a leírás alapján.

szerepjátékos illusztráció vázlat

2. leadott vázlat.

Ha megnézed az 1. és 2. leadott vázlat közötti különbséget, szinte mindenki változott kisebb-nagyobb mértékben. Ez az a rész, amikor egyeztetjük az én fejemben lévő elképzelést az ügyfél fejében elképzeltekkel, és itt 5 másik emberről beszélünk, hiszen mindegyik karakter 1-1 emberhez tartozott.  A végső vázlatos leadás a harmadik átbeszélés után jött.

szerepjátékos illusztráció vázlat

3. leadott vázlat.

Körvonal – Lineart
Számomra a legkevésbé érdekes rész, mikor egy vázlatot körvonalazok. Nem tudom mennyire látszódik, de ez egy nagyon monoton folyamat. Cserébe viszont egy tiszta körvonalat kapunk, amit utána nagyon könnyű színezni és a színeket későbbi munka folyamán változtatni.

szerepjátékos illusztráció körvonal

Körvonalas fázis.

A körvonalas fázisban már csak kevés dolgot változtattunk, főleg mivel a vázlatolás egyik lényege, hogy minden a helyére kerüljön – legalábbis ennél a stílusnál. 🙂

szerepjátékos illusztráció alap színek - flat colors

Felkerültek a színek is.

A karakterek alapszínei után, már csak a fények és árnyékok kidolgozása van hátra, amit a videóban szépen láthatsz is, és persze ne felejtsük el a varázs-effekteket, amik teljessé teszik a képet.

A megrendelésben alapból egyszínű háttér lett volna a végleges változatban, de megbolondítottam egy kis textúrával. Imádom!

szerepjátékos illusztráció színes háttérrel

A befejezett A4-es digitális festmény.

Von-Rabbit-Design-nyilakSzeretnél hasonló festményt a karakteredről?

Írj nekem a kapcsolati űrlapon keresztül vagy keress meg Facebookon / Instan! 🙂

Árajánlatot kérek!

 

Polyák Zsóka

Gyerekkorom óta imádok rajzolni, alkotni és kreatív dolgokat készíteni. Ezért végül hivatásomnak is ezzel kapcsolatos foglalkozást választottam. Grafikus vagyok, aki nagyon szeret tervezni, de méginkább illusztrálni. :)

Egy komment

  • Kitto szerint:

    Szerintem az egyik legjobb leírás alapján készült illusztrációd, amit láthattam, nekem nagyon tetszik mindegyik, kár hogy nincs hozzá karakter leírás még a karaktereket is eltudnám képzelni egy játékban. 🙂

Szólj hozzá

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com